Pedicure

Soorten behandelingen

Wat is er nu heerlijker dan u voeten regelmatig te laten behandelen en te verzorgen. Desalniettemin worden deze trouwe onderdanen vaak vergeten of genegeerd. Er lopen veel voeten rond voor welke een regelmatig bezoekje aan de pedicure geen overbodige luxe en soms zelfs echt noodzakelijk is. De reden van het niet bezoeken van een pedicure zijn nogal uiteenlopend van “niet prettig dat er iemand aan de voeten zit” tot “weet niet waar ik er een kan vinden” tot “wist niet dat een pedicure daar ook voor was.”

De ervaring leert dat veel mensen als ze een keer de weg naar de pedicure weten en hebben ervaren wat een pedicure behandeling voor ze kan beteken enorm opgelucht zijn. Het is natuurlijk heerlijk om weer pijnvrij te kunnen lopen. De regelmaat waarmee mensen vervolgens de praktijk bezoeken is geheel afhankelijk van het doel van de behandeling.

Natuurlijk heb ik als pedicure de afgelopen jaren niet stil gezeten en heb ik verschillende bij- en nascholingen gevolgd om een zo breed mogelijk scala aan diensten te kunnen leveren. Zoals bijvoorbeeld voetverzorging bij diabetes, voetverzorging bij reuma, vilttechnieken, nagelbeugeltechniek, schimmeldiagnostiek, voetmassage etc.

De meest voorkomende klachten voor een bezoek aan de pedicure zijn:

  • Overmatig eelt

  • Likdoorntjes

  • Ingegroeide nagels

  • Kalknagels (schimmelnagels)